۱۳۹۲ اسفند ۱۳, سه‌شنبه

شهروندان مزارشریف: رقابت‌های ناسالم انتخاباتی، صدمه‌یی بر پیکر دموکراسی است

در این روزها  شهرها چهره‌ی جدیدی را به خود گرفته است. هر طرف که نگاه می‌کنید با عکس‌ها و پوسترهای تبلیغاتی نامزدان ریاست جمهوری بر می‌خورید. دیده می‌شود که مبارزات انتخاباتی میان نامزدان ریاست جمهوری در تمامی ولایات کشور با راه اندازی گردهمایی‌ها و توسط بلندگوهای سیار در اطراف شهر و چسپاندن عکس نامزدان ریاست جمهوری جریان دارد.
اما برخلاف آن؛ یک تعداد از شهروندان از شیوه مبارزات ستادهای انتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری، شکایت دارند. این شهروندان بی توجه‌یی در جریان چسپاندن عکس‌های نامزدان بالای عکس‌های نامزدان دیگر، شیوه‌های برخورد «غیر دموکراتیک» با رقبای انتخاباتی (رقابت‌های ناسالم) میان هواداران نامزدان ریاست جمهوری را از مواردی می‌دانند که باید جلو آنان گرفته شود.
آنان می‌گویند اگر جلو این رقابت‌های ناسالم گرفته نشود، در آینده برای نسل بعدی یک فرهنگ بد رقابت نا سالم را ترویج خواهد کرد. 

محمد رضا یک تن از شهروندان شهر مزارشریف که در کارته باختر زندگی می‌کند، از روند مبارزات میان نامزدان ریاست جمهوری انتقاد کرده می‌گوید: رقابتی را که نامزدانِ ریاست جمهوری در پیش گرفته است، رقابت ناسالم است. باید نامزدان ریاست جمهوری در شیوه مبارزات و پیکارهای انتخاباتی شان تجدید نظر کنند و از رقابت‌های ناسالم که یک «ذهنیت بدبینی» را میان نسل جوان افغانستان ایجاد می‌کنند، جداً پرهیز نمایند.
او می‌گوید: نامزدان ریاست جمهوری باید «باهم کنار بیایند» و یک حکومت همه شمول را شکل بدهند که تمامی اقشار و اقوام ساکن در افغانستان در آن سهم و نقش برازنده داشته باشند.
وی اضافه می‌کند: شاید این رقابت‌های نا سالم که یکی علیه دیگری شان تبلیغات می‌کنند سازمان یافته باشد و یا هم از جانب بعضی حلقات به‌خاطر مخدوش کردن ذهنیت عامه صورت می‌گیرد. که این کار آنان بر پیکر دموکراسی و روندهای دموکراتیک صدمه خواهد زد و  یک دموکراسی نیم بند شکل گرفته در سال‌های پسین را زیر پرسش قرار می‌دهد.
یک عده از شهروندان به این نظراند که در میان کارمندان ستادهای انتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری یک ذهنیت تخریبی جا گرفته و در تلاش تخریب یک دیگر هستند؛‌ آنان می‌گویند که این مسئله به شدت در کاروزارهای انتخاباتی به‌نظر می‌رسد.
فرشته محمدی، یک تن از باشندگان اصلی ولسوالی چارکنت ولایت بلخ است. او در مورد کارو‌زارهای انتخاباتی در ولسوالی‌های ولایت بلخ، می‌گوید: در ولسوالی‌ها و قریه‌های آنان کار‌وزارهای انتخاباتی به‌شکل بسیار کهنه و کلاسیک پیش برده می‌شود، که رقابت‌ها میان هواداران نامزدان ریاست جمهوری سالم نیست و این کار آنان باعث نگرانی مردم شده است. او گفت: هر کس هر جایی‌که دلش خواست عکس‌های نامزدان دلخواه‌شان را می‌چسپانند. مبارزات انتخاباتی به‌گونه درست پیش نمی‌رود. کسانی‌که کمپاین نامزدان دلخواه شان را می‌کنند فرهنگ مردم را در روستاها و قریه‌جات که برای آنان به عنوان یک ارزش است نادیده می‌گیرند.
اما در سطح شهر؛ شماری از جوانان روشن فکر و تحصیل کرده در ولایت بلخ، از نامزدان ریاست جمهوری در انتخابات  ۱۳۹۳ می‌خواهند تا با استفاده از فرصت در میان مردم آمده برنامه‌های شان را به مردم روشن سازند.
محمد نادر حسینی، یک تن از دانشجویان دانشگاه بلخ، خواسته‌هایش را از نامزدان ریاست جمهوری بیان کرده می‌گوید: نامزدان ریاست جمهوری باید در میان مردم آمده و با شهروندان کشور از نزدیک دیدن نمایند و مشکلات مردم را در عرصه‌های آموزش و پرورش، صحت، امنیت، ساخت‌و‌ساز، و بیکاری در میان اکثریت مردم، از  زبان خود شان بشنوند و برای آنان برنامه‌های اقتصادی و زمینه سازی‌های شغلی برای جوانان را توضیح و تشریح نمایند.
در شهر مزارشریف، عکس‌ها و پوسترهای تبلیغاتی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، چهره این شهر راه رنگه ساخته است.  اما طاهراً دیده می‌شود که در این ولایت عکس‌های داکتر عبدالله عبدالله بیشتر به چشم می‌خورد.
بربنیاد قانون انتخابات، نامزدان ریاست جمهوری شصت(60) روز فرصت دارند تا برنامه‌های شان را به مردم ارائه کنند و به پیکارهای انتخاباتی بپردازند و نامزدان شوراهای ولایتی سی(30) روز در اختیار دارند؛ اما اکنون یک ماه دیگر نامزدان ریاست جمهوری وقت دارند تا در میان مردم آمده و نیازهای مردم را بررسی کنند و برنامه‌های شان را برای آنان روشن سازند.
امروز قرار است نظر به قانون انتخابات پیکار‌های انتخاباتی نامزدان شوراهای ولایتی کشور آغاز شود. شورای ملی کشور چندی پیش، قانون شوراهای ولایتی را تصویب کرد که در این قانون صلاحیت نظارتی به شوراهای ولایتی داده نشده است. اما بعد از تصویب این قانون شماری زیادی از نمایندگان شوراهای ولایتی و شهروندان کشور این کار شورای ملی را «زمینه ساز برای فساد گسترده اداری» در ولایات دانستند و خواهان تعدیل این قانون شوراهای ولایتی شدند.
این درحالیست که درولایت بلخ به تعداد 123 تن خود را برای انتخابات آینده شورای ولایتی دراین ولایت نامزد نموده‌اند که 17 تن نامزدان را طبقه اناث و متباقی  دیگر شان را طبقه ذکور تشکیل میدهند. 
گزارش از : ذبیح الله عسکرزاده

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر